6. Den, Čtvrtek 6.7.2023

Milý deníčku,

Dneska další super den. Ráno boží snídaně, housky s nutelou. Po snídani a nástupu, jsme přivítali na táboře Bubliny, které s námi budou zažívat dobrodružství až do neděle. Před obědem jsme se zdokonalovali ve svých dovednostech. Například ve skládání origami, hodu frisbee, pletení copánků a jiné. Bubliny dneškem započali program na záchranu kouzelného s lesa s různými bytostmi, dnes se například potkali s královnou lesa Matyldou, Babkou kořenářkou Květou a pomohli ještě navrátit hlas Lesnímu stvoření Pepovi.

Odpoledne se světlušky a vlčata vydali na Veselské pískovny. Odpoledne jsme se bàječně vyblbnuli. Hned po návratu a večeři jsme šli spát.

Dobrou a zítra nás čeká další dobrodružství.

 

Zprávy z vody:

Vodácký deníček - Čtvrtek 6.7.

Dnešní den začínáme prohlídkou vodáckého muzea ve Zruči nad Sázavou. Do muzea za námi přijel i náš kapitán přístavu, Kiri. Prohlédli jsme si, na čem jezdili naši předkové a vývoj vodáckého vybavení. I když už máme otlačené zadky, v muzeu jsme zjistili, že máme krásný lodě a mohlo by být hůř.

Po prohlídce se s Kirim a jednou trosečnicí loučíme a vyrážíme na vodu. Den utíká krásně, sluníčko svítí, vodní bitva probíhá, sjíždíme dva jezy a za chvíli už jsme v kempu, 16 kilometrů a ani jsme nemrkli!

K večeři vaříme gnocchi se špenátem a s pocitem plného a spokojeného břicha právě uleháme do spacáků.