Loučení s prázdninami

Poslední prázdninový víkend strávily světlušky a skautky v kempu Husárna u Orlické přehrady. V pátek odpoledne jsme naložili pramice a ostatní věci a vyrazili směr Orlík. Ještě v pátek večer světlušky ozkoušely teplotu vody ve Vltavě. Večer jsme se ubytovali do stanů a pak si všichni společně zazpívali u ohně. 
    Sobota byla zasvěcena plachtění na vlnách Orlíku a tréninku pádlování.  Celý den panovalo nádherné slunečné počasí, které nebylo sice zcela větrné, ale i tak k našemu prvotnímu setkání s plachetnicemi bohatě postačovalo. Každý si mohl na vlastní kůži vyzkoušet, jak se plachtí na plachetnici, kterou lze vytvořit z nám dobře známé pramice. Ti, kdo zrovna neplachtili, měli možnost zdokonalit se v technice pádlování, nebo si jen tak zaplavat v přehradě. Skautky měly jedinečnou možnost plachtit bez přítomnosti vedoucích na lodi, což pro ně byl jistě nezapomenutelný zážitek :-).
    Počasí nedělního rána příliš nepřálo plachtění ani jiným vodním aktivitám, takže jsme zůstali v kempu, hráli deskové hry, pletli náramky a relaxovali. Po obědě jsme sbalili všechny věci a přes nepřízeň osudu se v pořádku vrátili domů.