6. Skautský ples 2023

V sobotu 18. února 2023 čekala Třináctku velká premiéra po době covidu, po dvou zrušených plesech se konal již 6. skautský ples v Opařanech.

Jako tradičně jsme zahájili předprodej již na Betlémské světle těsně před Vánoci. V pátek večer a v sobotu dopoledne jsme dotáhli poslední přípravy a měli jsme vše připraveno – vytopený a krásně vyzdobený sál (děkujeme, oldíkům), tombolu i kulturní program.

Před osmou večerní začali do sálu proudit první hosté a nakonec jsme přivítali 80 hostů. Letošní ples byl komorní, ale i tak krásný. Celý večer doprovázela již tradičně kapela Bosáci.

Jako předtančení jsme letos zvolili poměrně složitý tanec z Navigamusu. Výhodou bylo, že někteří tanečníci kousky tohoto tance ještě z této celorepublikové akce uměli.

Večer se neobešel bez tomboly. Letos jsme ji pojali trochu jinak. U vstupu si bylo možné zakoupit k lístku za 150 Kč ještě štastnou malou tombolu. Toto byly náhodné papírové tašky s různým překvapení. Na sále to vypadalo, že největší úspěch měli v malé tombole chlebíčky.

Velká tombola byla letos moderována Kapitánem a Lůčou. Měli jsme celkem něco kolem patnácti cen. Bylo zde spoustu skautských váher, velký dort, poukázka do Restaurace Na Staré poště, balíček maso a mnoho dalšího.

Půlnoční představení bylo také jako téma celého plesu námořní. Sestřih se skládal z několika námořních a tanečních prvků. Video z předtančení a půlnočního překvapení je k vidění na YOUTUBE https://youtu.be/iPezua0vNfA

Děkujeme všem sponzorům za štědrou podporu plesu. Závěrem děkujeme všem zúčastněným za podporu a úžasnou atmosféru celého večera a již nyní se těšíme a srdečně zveme na 7. skautský ples v Opařanech 17.2.2024.