Táborový deník středa 13.7.2022

13. červenec začal jako každý jiný. Nicméně první zdání klame. Po všedním nástupu přichází do junáckého tábora na Metelu tajemná postava v laboratorním skafandru sdělit nepříjemnou zprávu. “Váš průvodce se nakazil neznámou nemocí DŽU-DŽU, kterou na něj seslal šaman z kmene akaraserou, protože se snažil zjistit co nejvíce informací o jejich části srdce ostrova.“ Úkolem táborníků bylo sehnat odborníky, kteří by našeho milého průvodce vyléčili. 

Celý den byl rozdělen do tří částí. Dopolední blok byl ve stylu Squid game (hra na oliheň) podle populárního Netflixového seriálu. Kdy se hráči snažili získat za pět disciplín (red light - green light, sugar honeycomb, tug of war, marbles, glass bridge) co nejvíce na stavbu své tvrze. 

Po skvělém obědě s názvem “smažené kytičky” (smažený květák) od proslulého šéf kuchaře De Pipina nastala velká stavba obranných objektů proti nepřátelskému kmenu.

Ve vzduchu se víří napjatá nálada. Začíná bitva. Hlavním cílem je získat co nejvíce vědců a lékařů. Zároveň co nejvíce obarvit vlajku nepřátel. Nezvyklou zbraní byl barevný prášek, který po sobě dobyvatelé házeli.

I když byl tábor rozdělen na dva týmy červených a modrých, vyhráli všichni. Zachránili svého průvodce, který jim chybějící částečky srdce ostrova přinesl za odměnu. Hlavním cílem tudíž nebylo vítězství ale uvědomění, že všichni dohromady dokážeme velké věci.