Vlčata víkendovka 2019 Jistebnice

19.dubna 2019 jsme se s vlčaty vydali na víkendovou výpravu do Jistebnice. Okolo třetí hodiny odpoledne jsme se sešli na jistebnickém náměstí. Ubytovali jsme se v útulné klubovně jistebnických skautů. Po několika míčových hrách jsme se začali věnovat velikonoční tématice a učili kluky plést pomlázku. Mezitím se už pomalu setmělo, a tak jsme si dali večeři od maminek, uklidili po proutkách, vyčistil jsme si zuby a šli na kutě a zároveň na zahájení programu, které probíhalo formou filmu. Když film skončil, všichni usnuli, ještě než se zaklaply dveře. 

Sobotu jsme zahájili rozcvičkou. K snídani jsme měli závin s kakaem a hned po snídani se kluci vydali na vykrádání informací z mafiánských doupat. Zbytek informací pro objevení dinosaura získali díky rozluštění tajné šifry, kterou jim u základny zanechal Nigel Marven (ochránce dinosaurů). K obědu jsme si dali skvělé špagety a po poledním klidu jsme se opět vydali na cestu. Ta nás měla přivést blíže k našemu vytouženému dinosaurovi. Šli jsme po naučné stezce jistebnickymi sady,  kde jsme také našli další zprávu od Nigela, který nám prozradil, že náš dinosaurus nachází na místě jménem Magdalena. Po vrácení na základnu se kluci pustili do hledání Magdaleny a vedení se pustilo do přípravy večeře. Opekli jsme si buřty, do zbylých uhlíků jsme nasypali brambory a vydali jsme se směr Magdalena. Kluci po několika zacházkách správně určili cestu a dovedli nás ke kostelíku Magdalena. Než jsme odhalili to, na co nás Nigel odkázal, chvíli to trvalo, ale nakonec jsme našli zakopanou kostru Stegosaura, díky které, jak doufáme, získáme dostatečné DNA pro vytvorení dinosaura. Ale to zase až někdy příště. Seběhli jsme na základnu, kde na nás čekaly pečené brambory. Snědli jsme, co se dalo, a pak už honem do spacáků.

V neděli jsme uklidili základnu, a pak už jsme se všichni značně unavení vydali na cestu k domovu. Myslím že jsme si to všichni moc užili. 

                                                                                                                                                            Štěpán

Fotogalerie