Výroba nožů 24.3.2018

Na vánoční schůzce dostali kluci od Třináctky stavebnici nože. Všichni jsme se těšili, kdy už konečně výroba nože vypukne.

Den D je tady!

Sešli jsme se ráno vyzbrojeni dobrou náladou a hlavně nářadím potřebným pro práci s kovem a dřevem. Klubovnu jsme během chvilky proměnili v dílnu. Broušení čepelí, příprava rukojetí a sešívání pouzdra, to vše čekalo na kluky a jejich šikovné ruce. Zhostili se úkolu velmi zdatně, zanedlouho se polotovary měnily v něco, co začalo připomínat nůž. Práce byla náročná a je určitě důležité si trochu odpočinout.

Po obědě na kluky čekalo malé překvapení v podobě střelby ze vzduchovky a airsoftového samopalu. Kluci prokázali svoji přesnou mušku.

Ale zpět do práce. Po slepení rukojeti, „díky Kapitáne za půjčení stahováku“, začal náročný úkon a to vybroušení rukojetí do požadovaných tvarů. Práce to nebyla snadná, kluci ukázali, že ruce mají šikovné. Po 6 hodinách jsou nože na světě. Klukům se opravdu povedly.

Pak už nezbývalo nic jiného, než uvést klubovnu do stavu před výrobou a spokojeni s dobře odvedenou prací, jsme se rozešli domů.