Červený Hrádek 2016 - vlčata + skauti

Pohled na víkendovku vlčáckým okem
Rozhodli jsme se, že dlouho jsme nebyli na Červeném Hrádku a tak jsme tam opět vyrazili na víkendovku. Všichni jsme se sešli v pátek na nádraží v Opařanech, naskákali všichni s krosnama do autobusu a vyrazili napříč dobrodružství. V Táboře jsme přesedli na rychlík a z rychlíku přeběhli do osobáku, který nás dovezl až do Sedlčan. Ze Sedlčan nás čekal největší páteční úkol. Donést krosny ze Sedlčan na Hrádek, byl to úkol hodný zdatných vlčat. Ale když jsme došli, museli jsme uznat, že kilometr a půl s kronama nic není a je to hračka. Vybalili jsme si věci, nasekali a nařezali dříví na oheň, zahráli pár her, navečeřeli se a dohráli pár her a šupali do spacáků.

V sobotu ráno jsme po snídani začali vytvářet svět. Jako první jsme vytvořili dopoledne planety. Planetky jsme vytvářeli z novin a škrobu a obarvili krepákem. Balonky s novinami nám schly až do večera a večer jsme s nimi šli noční svítivý průvod. Během toho co balónky usichaly jsme stvořili dopoledne vodstvo a odpoledne rostliny a zvířata. Jako poslední nás čekali lidé, na téma lidé jsem v neděli dopoledne hráli hru s tenisáky, koulemi a medicimbalem. A byla to fakt sranda! Nakonec jsme byli spolu se skauty v družstvech a hráli prosti sobě. Úkolem bylo sbírat tenisáky v cizím území, zároveň se mohlo vybíjet koulemi a kde byl medicimbál tak tam se mohlo krást dva tenisáky najednou, prostě švanda!
Po super obědu, kdy byla domácí sekaná se šťouchanými bramborami jsme se zabalili a uklidili a ve dvě vyrazili na vlak zase dom. Cestou dom ve vlaku jsme potkali skauty z Plzně taky asi vlčata a málem jsme pár našich u nich zapomněli, ale vše dobře dopadlo a byli jsme v Táboře. V táboře z nás byl autobusák docela pav, že nás je 20, ale autobus jel skoro jen s námi, krosny jsme naskládali dolů a vyrazili do Opařan. V Opařanech jsme počkali na rodiče a vyrazili dom.
 

Pohled na víkendovku skautským okem
Rozhodli jsme se, že se vydáme spolu s vlčaty na víkendovku k Červenému Hrádku. V pátek jsme se sešli v plném počtu, odjeli jsme autobusem do Tábora, kde jsme přestoupili na vlak a se skauty jsme si zabrali volné kupé. Jen co jsme vyjeli, už se ze skautského kupéčka ozýval zvuk písniček a melodií. Při přestupování do malého vlaku se pár vlčat zaseklo a výpravčí trochu ztrácel nervy, že tu nemohou stát a že musí odjet. Po úspěšném neztracení vlčat jsme nastoupili do vlaku, ve kterém bylo vcelku ticho. Najednou jeden ze suchozemských skautů vykřikl: „Hele, vlci!‘‘ Všichni se otočili z okna a poté co zjistili, že tam jsou pouze srny, se jim posmívali. Když jsme dorazili na naši konečnou, vystoupili jsme a vyrazili přes vesnici, až na naši základnu. Po příchodu jsme naházeli krosny do pokoje pro skauty a šli jsme na dřevo. Asi po hodině jsme dořezali a vyskládali všechno dřevo do hranice. Byl už skoro večer, a tak jsme se šli dívat na film. Ráno, když nás budili vedoucí na rozcvičku, bylo to všem jedno a spali jsme dál. Asi po deseti minutách jsme se vyškrábali ze spacáků, ale když jsme zjistili, že na rozcvičku budeme muset jít, tak jsme zalezli zpět do spacáků, Idlo dokonce pod matraci. Po pěti minutách nás přišel vzbudit Pipin a na rozcvičku jsme museli. Snídali jsme chleba s vajíčkovou pomazánkou. Po snídani jsme se vydali na program, nejdříve jsme vytvořili každý iPhone z papíru a sbírali jsme aplikace, dopoledne jsme křesali oheň a odpoledne  jsme stavěli přehradu. Večer bylo pokračování programu pro získání další aplikace, kde jsme měli zavázané oči a šli jsme za zvukem píšťalky. Po skončení programu jsme si pouštěli pokračování filmu. V neděli rozcvička nebyla, a tak jsme šli na snídani. Naházeli jsme věci do krosen, šli na program po skončení dopoledního programu jsme šli na oběd, dobalili jsme se a vypakovali ven ze základny. Došli jsme na nádraží a vlakem dojeli do Tábora, kde jsme přestoupili na autobus a vydali se domů……

Sketa