Letní junácký tábor 2013

Bubliny na táboře strávili celkem 4 dny (3 noci). Děti se zapojily do běžného táborového života. Spaly ve třech stanech a v každém stanu s nimi spal jeden vedoucí.

Program tábora bylo nalezení ztraceného pirátského pokladu, který jsme se snažili nalézt již v průběhu celého školního roku.

Děti pluly na lodi Campanella společně s kapitánem Rudovousem a hledaly kousky mapy, aby je dovedla za ukrytým pokladem. Kousky mapy bylo možno získat od staré pirátky, které jsme šili šaty. Další kousky mapy, jsme kupovali od pirátského obchodníka či měnili se sběratelkou mušlí. Prvňáci měli možnost získat části mapy za vyluštěnou morseovku. Během tábora si Bubliny vyzkoušeli různé lanové překážky a překonávali sami sebe. Na táboře jsme byli na výletě na pískovnu a měli i výlet k vodopádům. Na konci tábora se podařilo dát dohromady všechny kousky ztracené mapy a povedlo se nalézt zlatý poklad.

Poslední den na táboře večer proběhl závěrečný oheň, při kterém se prvňáci loučili s Bublinami a přestoupili ke světluškám a vlčatům. Všechny bubliny získali ocenění za nalezení pirátského pokladu.