Letní skautský tábor Metel 2017

První den letních prázdnin jsme tak jako každý rok odjeli na skautský tábor, větší z nás na kole a menší vlakem. Již tradičně jsme tábor postavili na  břehu řeky Nežárky kousek nad jezem Metel. Během dvou dnů vyrostlo na zelené louce stanové městečko s kuchyní, jídelnou, umývárnou a dalším nezbytným zázemím pro sedm desítek skautů, kteří zde strávili krásné dva týdny v práci i zábavě. 

Vlčata a skauti jako mladí lovci bojovali s čarodějnicemi, které ovládaly  přírodní živli a nelítostně sužovaly království. Po mnoha nebezpečenstvích se jim podařilo zlé babice porazit a Zemi tak zachránit.

Světlušky okusily atmosféru olympijských her a utkaly se vzájemně v mnoha disciplínách, ve kterých každá z nich reprezentovala nějakou zemi. Nechyběla atletika, biatlon, turnaj ve skládání puzzlí či náročný triatlon. Během olympiády se setkaly s významnými osobnostmi jako byl Pierre de Coubertin nebo bohyně Hera.

Skautky cestovaly dalekou Asií a hledaly tajemství orientu. Postupně procestovaly několik států Asie (Indie, Čína, Japonsko, Vietnam, Indonésie, Srí Lanka...). Zkusily si pěstovat rýži, chytat ryby, psát čínskými znaky, zachraňovaly pandy, přešly Himaláje, zachraňovaly deštný prales před vykácením, zvládly řidičák na rikšu...Při závěrečné hře bylo potřeba najít všechny klíče k tajné schránce, která nakonec vydala své tajemství a tím bylo životní moudro: „ Náš život není ve hvězdách, ale v nás!“ 

Tábora se zúčastnily také Bubliny (naši benjamínci), které strávily několik dní na pirátské lodi a vydaly se na cestu za pirátským pokladem.

Skauti a skautky strávili několik dní plavbou po Lužnici, světlušky s vlčaty navštívili Jindřichův Hradec a nedaleké pískovny. Dva týdny utekly jako voda a všichni jsme se vrátili v pořádku domů. Opálení, zocelení, s kufry a loďáky plnými špinavého prádla, ale také  s hromadou nových zážitků, prožitých dobrodružství a zkušeností. Tak zase za rok. Už se těšíme!