Víkendovka skautů a skautek Lišky

V pátek 20.2.2015 jsme se všichni sešli na autobusové zastávce v Opařanech. Dostali jsme mapu a šli jsme kousek pěšky O:)  Na papírku bylo napsáno Stádlec a tak jsme šli do Stádlce. Ze Stádlce jsme pokračovali do Křidy, kde jsme nemohli najít papírek kam dál, a proto jsme se zastavili u Verči babičky na buchtu :P Už za křidou jsme chtěli s Lenkou vyházet pár věcí z krosny, aby byla lehčí, ale nakonec jsme všechny věci donesli až na základnu. Přes Dobronice, podél řeky, po červený jsme došli Na Lišky. Po náročné cestě jsme si vybalili věci, navečeři se a šli spát.

V sobotu dopoledne jsme byli seznámeni s programem - výcvik na základně NASA- a poté rozděleni na dvě skupiny. Byli připravené dvě hry na kterých jsme se po skupinách vystřídali. Ještě před obědem jsme měli pomocí 1 toaletního papíru, igelitky, 5m izolepy, špejlí a šátku „zebezpečit“ vejce tak, aby přežilo "dosed na měsíc", když ho hodíme ze schodů dolů. Po obědě jsme sbírali a přenášeli součástky kosmických lodí, opět rozděleni na dvě skupiny. Mezi součástkami a ešusem, do kterého jsme součástky nosili, nás chytali mimozemšťani. Pak jsme chvíli hráli demonstraci.

Sobotní svačina byla fakt boží. Nic lehkého najíst se ve stavu beztíže :D Rohlíky, sýr, čokoláda a mrkev pověšená na stromech. Jíst jsme mohli co jsme chtěli, nemohli jsme však u toho používat ruce. Jak by řekla Lenka byla to SRNDA !! Následovala další hra, ve které jsme také byli na dvě skupiny, ale nakonec jsme si to upravili a obě skupiny spolupracovali. Někdo se naučit text, naučil ho toho za sebou a ten ho zase naučil toho za sebou a tak to šlo dál, než se to dostalo ke mně a k Lence a my to zapsali. Překvapeni jsme byli před večeří. Lůča nás všechny, úplně všechny zavřela na jeden záchod. Po jednom jsme pak chodili psát test k Lůče, a abychom mohli dostat večeři, museli jsme získat určitý počet budů. Test byl o astronomii, z papírků, kterými byla polepená celá základna. Škoda jen, že mě nenapadlo si je přečíst :D Večeři by si zasloužilo jen pár jedinců, ale najedli jsme se všichni. Během toho, co jsme psali testy, přijeli Pítrs, Daneček a Zuzka. Po večeři jsme všichni hráli parlament. Byl to super večer !

V neděli ráno jsme se přesunuli na louku a celý dopoledne jsme se snažili sestavil kosmickou loď. Byl nadlidský výkon se dostat s částí kosmické lodi přes všechny vedoucí. Když hra skončila, šli jsme na oběd. Po obědě jsme si zabalili všechny věci, uklidili základnu a hurá domů! 

PS: víkendovka byla super a těším se na velikonoční !! :P 

Á-hojky Zuzka