Metel 2019

Letní tábor!

Letní tábor, pod tohle sousloví se sková miliony slov, nářků, stýskání, zábavy, zkušeností, nových přátelství, slz štěstí, pláče, dřiny, práce, balení, bourání, stavění, ale hlavně každý rok skvělých 14 dní s lidmi které máte rádi.

Pro každého vypadá tábor úplně jinak a stějně ho všichni milujeme. Pro děti je to signál, že konečně začínají prázdniny, pro vedoucí je to příležitost vidět spoutu přátel kolem sebe, které přes rok nepotkají.

Náš letošní tábor se konal na Metelu, asi kilometr nad jezem Metel. Jako každý rok jsme se vydali na tábor v sobotu 29.6.2019 a strávili pěkných 14 dní na táboře. Užili jsme si spoustu zábavy a legrace. Koupali jsme se, jezdili na kolech, běhaly po lese, skákali v trávě, plazili se v lese. Druhý týden se na tábor připojily i bubliny a po 4 dnech se po slibovém ohni opět odebraly domů. byl to moc krásně strávený čas a těšíme se na další rok.

Letošní program byl opravdu pestrý:

Skautky se po celoročním pátrání po Julesovi konečně dostaly fakt blízko. Při cestování paralelními vesmíry dostávaly souřadnice, kde se Jules nachází. Poslední den se jim jejich stroj času rozbil, a tak se už s Julesem nemohly vrátit v čase zpět a zachránit tak lásku s jeho pokojskou Viktorií. Podle souřadnic však našly jejich urny a pohřbily je vedle sebe.

Skauti zažili letos netradiční program v pojetí Kiriho a Votky a vlastně nikdo pořádně nevíme o čem byl. Probíhalo něco jako zážitková kancelář či změny nálad. Takže pokud chcete vědět více tajů, musíte si odchytit nějakého šikovného skauta.

Světlušky se na 14 dní stali součástí posádek královských flotil, kterým velela královna Alžběta I. Podle jedné starodávné pověsti je královna poslala pro zázračnou věc. Světlušky ale ztroskotali na neznámém ostrově v Bermundském trojuhelníku. Museli si postavit své vlastní tábory, opravit  svou loď, bojovat s domorodci, kteří jim nakonec poradili, kde by danou zázračnou věc mohli najít.