Přespání v přírodě

V pátek 21. září 2018 jsme se se skauty vydali přespat do lesa. Vyrazili jsme v podvečer od klubovny a naše kroky vedly po "dlážděné" a kolem Tomešína až k říčce Smutné. Když jsme se po příchodu trochu osvěžili vybrali jsme vhodné místo a začali si připravovat tábořiště na přespání. Předem bylo dohodnuto že všichni budeme přespávat v hamakách (látkové houpací sítě), takže jsme museli vybrat vhodné stromy a zavěsit všechny sítě. Z obavy před děštěm jsme postavili i dva přístřešky, jeden na věci a druhý jako nouzové místo na spaní.

Když bylo tábořiště připraveno, nezbývalo už nic jiného než rozdělat oheň a povečeřet opečené buřty. V kotlíku jsme si dokonce uvařili i polévku. Po jídle jsme seděli u ohně a navzájem jsme si vyprávěli různé historky nebo předčítali indiánské příběhy.

Později večer když už byla pořádná tma, vydali jsme se na blízkou louku zahrát si noční hru. Cílem bylo rozsvítit svíčkami pohaslá souhvězdí noční oblohy. Kluci museli nejprve odhalit správné hvězdy, které měli znovu zažehnout. Některé jim sice daly docela zabrat, ale nakonec se vše podařilo a obloha byla opět plná hvězd. Poté už jsme si popřáli dobrou noc a šli jsme spát.

V noci sice trochu foukal vítr a chvílemi lehce mrholilo ale nakonec žádný déšť nepřišel. Když jsme se ráno všichni probudili, dali jsme si čaj a snídani a poté jsme sbalili celé tábořiště. Cesta zpátky nám netrvala dlouho a před polednem už byli všichni doma. Všichni jsme si naše přespání v přírodě hezky užili a v budoucnu si ho jistě rádi zopakujeme.