víkendovka Jistebnice 29.-31.5.2015

Dne 29. května jsme se sešli na náměstí v Jistebnici. Odtud jsme se vypravili na základnu Jitebnických skautů, kde jsme měli strávit celý víkend. V pátek hned po ubytování za námi přišla víla Alžběta, která dětem slíbila, že přijde v sobotu a budou s ní cestovat mezi pohádkami. Jak řekla, tak udělala a dorazila hned v sobotu spolu s cestovním padákem, kterým bylo možno cestovat mezi jednotlivými pohádkami. 

Jako první bubliny navštívili pohádku o Bajajovi. Bajaja byl smutný, protože mu drak ukradl bonbonový poklad. Děti s bajajou vyrobili štíty a vyrazili na draka, který chrlil oheň. Draka přemohli a získali celý bonbonový poklad. Odpoledne děti zachraňovali otrávenou sněhurku tím, že jí uvařili nápoj, který z ní sňal zlou klebtu a sněhurak přežila. Před večeří jsme navštívili peklo, kde děti učili hloupé čerty pochodové značky. Společně s čerty pak vařili čertovské brambory v ohni. Ještě večer jsme šli společně s bludičkou pro kouzelné světlo.

Ráno nás víla přenesla do pohádky o Zlatovlásce, na kterou jsme se šli podívat do divadla. Po divadle přišel Pan Včelka, který chtěl pomoci nasbírat květiny na výrobu medu. 

Víkendovka se podařila na jedničku a všichni jsme si ji užili!